تاریخ انتشار: نوامبر 13, 2022نویسنده: دسته بندی: عمومی
22 دلیل خارش پوست و راه های درمان آن

در این مطلب قصد داریم تا عوامل تحریک کننده برای خارش پوست را مورد بررسی قرار دهیم. لذا خارش پوست یکی از مشکلاتی است که می‌ تواند بسیاری از افراد را دچار رنجش کند و اعصاب آن ها را تحت شعاع قرار دهد.

دلایل مختلفی برای خارش پوست وجود دارد که ما قصد داریم ۲۲ دلیل از عواملی که باعث می شود پوست به خارش بیفتد را بررسی کنیم. توجه داشته باشید که خارش در نقاط مختلف بدن شاید در ابتدا یک امر طبیعی به حساب بیایید.

اما زمانی که این بیماری مزمن شود می تواند به شدت شما را تحت شعاع خود قرار دهد گاهی پس از خارش های شدید بدن دچار درد می شود و این درد بسیار آزار دهنده است.

سال پیش می‌ آید که علل این خارش ها چیست؟ چه علائمی نشان دهنده مشکلات پوستی می باشد؟ چگونه می توان به صورت خانگی آن ها را بهبود داد و سوال های دیگری از این قسم وجود دارد که ما به همه آن ها جواب های دقیقی خواهیم داد.

۲۲ دلیل از عوامل خارش پوست

۲۲ دلیل وجود دارد که باعث می ‌شود پوست شما به خارش بیفتد. ممکن است این ۲۲ دلیل دائمی باشد و ممکن است به صورت موقتی اتفاق بیفتد. اولین دلیل داشتن پوست خشک است که معمولا در افراد سن بالاتر خود را نشان می دهند.

داشتن حساسیت پوستی نسبت به مواد شیمیایی از جمله عطر، رنگ و مواد خوراکی می تواند باعث خارش شود. عفونت های قارچی از دیگر عوامل خارش پوستی می باشد که در موارد حاد باید به پزشک مراجعه کنید. پسوریازیس از مواردی است که می تواند پوست را حساس کرده و باعث خارش می شود.

22 علت خارش پوست دست

بعضی از گیاهان سمی هم خارش بر روی پوست را ایجاد می ‌کند. بیماری‌ هایی مانند بیماری کلیوی، کبد، دیابت، درماتیت آتوپیک و اگزمای پوستی از این ۲۲ عامل ایجاد کننده خارش پوست می باشد.

استفاده از داروها های مختلف به خصوص در ابتدای استفاده می تواند باعث شود که خارش پوست ایجاد شود. گزیدگی حشرات هم از دیگر عوامل این مشکل می باشد.

ام اس و سرطان هم می تواند پوست شما را تحریک کرده و باعث خارش شود. اما در بانوان، بارداری می تواند تحریک کننده این مشکل باشد. بیماری درماتوگرافی، بیماری نخاعی، بیماری لنفوم  و تیروئید از دیگر بیماری های تشدید کننده خارش پوست هستند.

داشتن آلرژی در فصل ‌های مختلف سال باعث ایجاد خارش می شود. اما خوب است که بدانید زنان میانسال در دوران یائسگی با کاهش تولید هورمون استروژن که برای تولید کلاژن بسیار لازم است مواجه می شوند و کمبود این ماده منجر به خشک شدن و نازک شدن پوست می شود و باعث ایجاد خارش می شود.

اما دلیل آخر هم می توان سرطان سینه باشد. اولین نشانه‌ های این بیماری خارش پوست در اطراف نوک سینه و هاله آن است. لازم به ذکر است این دلایل از مهمترین دلایلی است که باعث ایجاد خارش پوست می گردد.

روش های درمان خارش پوست

هدف از درمان برای پایان یافتن و از بین بردن علائم این مشکل می باشد. در ابتدا حتما از روش های خانگی استفاده کنید. از روش های خانگی می توان به خنک کردن محل خارش با استفاده از کیسه یخ و پارچه های سرد، استفاده از دستمال های مرطوب و گازهای استریلی که مرطوب شده باشد.

استفاده از بلغور و جو دوسر، مصرف سرکه سیب که حاوی اسید استیک برای ضدعفونی مورد استفاده قرار می گیرد، استفاده از خوراکی هایی که طبع گرم نداشته باشند و طبع سرد داشته باشند.

حمام رفتن و شستشوی پوست از روش های خانگی به شمار می روند. اگر این روش ها جواب ندادن، می توانید از پزشکان معالج و متخصص در این زمینه استفاده کنید.

معمولاً درمان های خارش پوست عمدتاً شامل موارد ذیل می گردد.

استفاده از پمادهای کورتیکواستروئید که معمولاً برای پوست هایی که دچار خارش و قرمزی می باشند استفاده می شود. استفاده از داروهای خوراکی مانند داروهای ضد افسردگی (سروتونین، فلوکستین، سرترالین) می تواند یک درمان کارساز باشد.

این داروها، خارش های مزمن را از بین می ‌برد. نوردرمانی هم از دیگر روش هایی است که می تواند مورد استفاده قرار بگیرد. قرص های ضد حساسیت مانند هیدروکسی زین از سایر درمان های لازم می باشد که معمولاً با توجه به تجویز های پزشک می توان از آن ها استفاده کرد.

سخن پایانی

در صورتیکه از خواندن این مطلب اطلاعات مفیدی بدست آوردید، این مطلب را با دیگران به اشتراک بگزارید و در صورت نیاز به پرستار بیمار در منزل برای مراقبت از افراد سالمند خانواده خود می توانید نسبت به درخواست پرستار سالمند از موسسه پرستاری پرستار اول درخواست کنید.

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.