تاریخ انتشار: نوامبر 15, 2022نویسنده: دسته بندی: عمومی
بررسی بیمار سل، دلایل ابتلا و علائم آن

بیماری سل به عنوان یکی از بیماری های عفونی به حساب می آید که افراد بسیاری را تحت تاثیر خود قرار می دهد. باکتری هایی وجود دارد که باعث بروز این بیماری می شود.

لازم به ذکر است که از طریق سرفه و عطسه این بیماری در هوا انتشار پیدا می کند و می تواند از فردی به فرد دیگر انتقال داده شود. سل از نمونه بیماری های می باشد که تا به حال از بین نرفته است.

فقط و فقط درمان هایی برای پیشگیری از آن و درمان آن کشف شده است. افراد مبتلا به سل برای خلاص شدن از شر این بیماری و عفونت های نشأت گرفته از آن، سعی می‌ کنند با خوردن آنتی بیوتیک شرایط خود را بهبود بخشند.

شاید نیاز باشد که چندین ماه از این آنتی بیوتیک ها استفاده کنند تا به بهبودی کامل برسند. ما در این متن قصد داریم تا اطلاعات کافی از علائم، زمان مراجعه به پزشک و عللی که باعث به وجود آمدن این بیماری می‌ شود را به شما ارائه کنیم.

اگر دچار این بیماری شده اید یا دوست دارید اطلاعاتی در مورد آن به دست آورید با ما تا پایان همراه باشید.

دلایل ابتلا به بیماری سل

بیماری سل علل مختلفی دارد. همانطور که گفتیم این بیماری توسط یک سری از باکتری ها ایجاد می شود. این باکتری ها از طریق قطرات بسیار ریز و میکروسکوپی در هوا منتشر شده و از شخص به شخص منتقل می گردد.

توجه داشته باشید این بیماری، می تواند از طرق مختلفی مانند صحبت کردن با شخص بیمار، عطسه کردن شخص بیمار، آب دهان، آواز خواندن و یا دلایل مختلفی انتقال یابد.

معمولا این بیماری از شخص به شخص انتقال داده خواهد شد. لازم به ذکر است که می ‌تواند مسری هم باشد. به طور مثال اگر شخصی که با او زندگی می کنید دچار سل باشد.

ممکن است که این بیماری از او به شما انتقال پیدا کند. اگر با فرد مبتلا به سل هم صحبت، هم خانه و یا حتی همراه شدید، بلافاصله به پزشک متخصص مراجعه کرده و درمان های پیشنهادی پزشک را پیگیری کنید.

علائم ابتلا به بیماری سل

اگر با افرادی که دارای این بیماری می باشند همراه بودید حتما این نشانه ها را در خود جستجو کنید. سل علائم متفاوتی دارد. سل نهفته و سل فعال دو مقوله جدا از هم می باشند، که ما آن ها را بررسی خواهیم کرد.

سل نهفته گونه ای می باشد که شما این بیماری را با خود همراه دارید اما باکتری های بدن شما کاملاً غیر فعال می باشند و هیچ علائمی از خود نشان نمی دهید.

لذا اگر کسی به سل نهفته مبتلا بوئ جای نگرانی نیست. این بیماری دیگر مسری نخواهد بود. اما باید بدانید که سل نهفته ممکن است به سل فعال هم تبدیل شود. پس در صورت فهمیدن این بیماری حتماً و حتماً اقدامات درمانی را پیگیری کنید.

اما سل فعال چه می باشد؟ همانطور که از اسمش پیداست این سل تمامی علائم لازم را دارد و اگر در مواجهه با این افراد قرار بگیرید ممکن است که شما هم دچار بیماری سل شوید.

از علائم این بیماری می توان به سرفه خونی، درد در ناحیه قفسه سینه، کاهش وزن ناگهانی، خستگی مفرط، عرق های شبانه، تب و از دست رفتن اشتها اشاره کرد. پس اگر هر کدام از این علائم را داشتید، بلافاصله به پزشک متخصص مراجعه کنید.

 

علائم ابتلا به بیماری سل

بیماری سل چیست و چه علائمی دارد

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم

توجه داشته باشید که اگر علائمی مانند تب، عرق های شبانه، سرفه های مداوم و البته خونی و کاهش وزن ناگهانی را داشتید، باید بلافاصله به پزشک معالج مراجعه کنید.

اما سوال پیش می آید که این علائم فقط نشان دهنده بیماری سل می باشد؟ خیر ممکن است نشان دهنده بیماری های دیگری هم باشد. اما از شایع ترین علائم این بیماری همین علائم است.

البته شاید هیچ کدام از این علائم را نداشته باشید و تنها در مجاورت یک فرد مبتلا به سل قرار گرفته باشید. لازم است که در کمترین زمان ممکن به پیش پزشک معالج رفته و اقدامات درمانی را انجام دهید. توجه داشته باشید که افراد زیر در صورت مبتلا به سل ممکن است دچار خطرات جدی شوند.

لذا افراد دیابتی مبتلا به سرطان های متفاوت و خاص، بیماران کلیوی، افراد مبتلا به کرون و پسوریازیس، افراد سن بالا و افرادی که به مشکلات اسکلتی مبتلا هستند، باید بیشتر از خود در برابر بیماری سل مراقبت کنند.

سخن پایانی

امیدواریم که از مطلب ارائه شده لذت برده باشید، و برای دوستان خود این مطلب را به اشتراک بگذارید. موسسه پرستاری پرستار اول آماده ارائه کلیه خدمات پرستاری به عزیزانتان می باشد. در صورت نیاز به اعزام پرستار می توانید با مجموعه ما در ارتباط باشید.

چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی در مورد خدمات پرستاری؛ دارید کارشناسان ما به‌ صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.