
بررسی آناتومی بینی
آناتومی بینی، همان ساختار بینی میباشد، در برخی مواقع افرادی که قصد جراحی بینی دارند به اطلاعاتی درباره آن می باشند.
ساختار بینی از چهار قسمت تشکیل میشود: قسمت بالای بینی که تقریباً بین دو ابرو و یا کمی پایین تر قرار گرفته است این قسمت را به عنوان، ریشه بینی میشناسند.
قسمت دیگر بینی تیغه بینی بوده که کمی پایینتر از ریشه بینی و برروی استخوان سطح بالای بینی قرار دارد و قسمت سوم نوک بینی است.
در یک تقسیم بندی دیگر اجزای بینی، شامل سه قسمت بوده که قسمت بیرونی درونی و میانی میباشد.
قسمت بیرونی همان قسمت پوست بینی میباشد که وظیفه زیبایی بینی را بر عهده دارد قسمت درونی بینی، همان مخاط بینی بوده که قسمت داخلی بینی را پوشانده است. لایه میانی بینی در برگیرنده قسمتهای استخوانی بینی است، و لایه میانی در پشت بینی قرار گرفته است.
این قسمت شکلی استخوانی داشته و ممکن است در بعضی از جراحیها این استخوان مورد جراحی قرار بگیرد.
غضروفهای کناره بینی
غضروفهای بینی در قسمت میانی و خارجی بینی واقع شده اند که این غضروفها بههم چسبیده بوده و در بعضی از موارد نیز غضروفها نیاز به جراحی دارند.
توصیههایی برای جراحی بینی
اولین توصیه برای جراهی بینی این است که که حداقل ده روز قبلاز عمل، هیچ نوع آسپیرین استفاده نکنید؛ و بعد اینکه هیچ گونه دخانیاتی و یا داروهایی که خواب آور هستند استفاده نشود و توصیه دیگر این است که، هشت ساعت قبلاز جراحی چیزی نخورید.
هنگام جراحی نیاز است که استرس نداشته باشید پس باید استرس خود را کنترل کنید. شخصی که عمل بینی انجام میدهد باید حداقل تا دو هفته استراحت مطلق داشته باشد و سر خود را تکان ندهد، همیشه در موقع دراز کشیدن یا خواب بایستی سر او از بقیه اعضای بدن کمی بالاتر باشد و اینکه از خوراکیهای سوپی استفاده شود تا روی فک فشار وارد نشود.
تنفس در جراحی بینی و عوارض بعداز عمل فردی که جراحی خود را در یک مرکز با دستگاه های پیشرفته و پزشکان ماهر انجام می دهد نباید نسبت به تنفس خود نگرانی داشته باشند.
چون برخی از مردم استرس این را دارند که شاید بعد از عمل نتوانند درست تنفس کنند و تنفسی معمولی خود را نداشته باشند، به همین دلیل جراحی بینی خود را به تأخیر میاندازد، که با راهنمایی گرفتن از متخصصان میتوانند به پاسخ تمام سوالات خود برسند.
ممکن است بعد از عمل جراحی داخل بینی و یا اطراف بیرونی بینی، دچار التهاب و ورم شود و این ورم ها ممکن است کمی باعث گرفتگی راه تنفس ازطریق بینی گردو که آن هم همیشگی نیست، و برای ساعاتی، راه تنفس گرفته میشود، اما مدتی بعد از عمل به طور کامل برطرف می گردد. و بیمار تنفس عادی خود را خواهد داشت.
این احتمال وجود دارد که بعد از جراحی بینی، با وجود مخاطی که به بینی وارد میشود، راه تنفسی کمی گرفته شده و به دلیلی که بعد از جراحی نمیشود تا چند روز یا هفته وسیلهای را جهت تمیز کردن به درون بینی فرستاد، می توان از اسپری های که برای باز شدن راه تنفس بینی وجود دارد، استفاده کرد و راه تنفس را باز نمود.
گرفتگی بینی بعد از عمل جراحی
اکثر افرادی که جراحی بینی انجام میدهند به این فکر می کنند که نکند بعد از جراحی دچار گرفتگی بینی شوند. قاعدتاً گرفتگی بینی در هر شخص، کم و بیش اتفاق میافتد آن هم به دلیل جراحی که صورت گرفته، بینی و اطراف آن و حتی داخل بینی دچار ورم و یا کبودی شده که ورم بینی باعث میشود راه تنفس گرفته شود که به این رخداد، گرفتگی بینی میگویند.
در این موارد بیمار باید با مراجعه به پزشک متخصص که کار جراحی را انجام داده و راهنمایی گرفتن از آن، این مشکل را برطرف کند تا کار به جایی نرسد که به پرستار بیمار نیاز باشد.
به طور معمول پزشکان با داروهای مختلف نظیر قطرهی بینی یا اسپری، این مشکل را برطرف می کنند.
این داروها باعث میشوند که، ورم بینی بیمار کم شده و این گرفتگی برطرف گردد.
نشانه های بیماری بعد از عمل
نشانههایی هستند که بعد از عمل بیمار را آگاه میکنند که مشکل تنفسی برای او پیشآمده است؛ یکی از این نشانهها کیپ بودن بینی می باشد، نشانه معمول دیگر به تنفس بر می گردد.
در هر صورت جراحی بینی مشکلاتی نیز دارد ولی نه به آن صورت که نتوانید خود را برای جراحی بینی آماده کنید و استرس داشته باشید.
باید به این نکته توجه داشت که جراحی بینی نیز مانند مانند سایر جراحی ها به مراقبتهایی برای قبلاز جراحی و بعد از جراحی نیاز دارد.
کلام آخر
شما در این مطلب با سیر تا پیاز جراحی بینی آشنا شدید؛ در صورتیکه نیاز به ارائه خدمات پرستاری، اعزام پرستار و یا استخدام پرستار کودک، پرستار بیمار، پرستار سالمند و پرستار در منزل دارید می توانید از موسسه پرستاری پرستار اول نسبت به این موضوع اقدام کنید.
نظرتان را در فرم زیر بنویسید و برایمان ارسال کنید
( بدون نظر )